30 Günde 10 Kilo Verme Diyeti

1. Kural: "beyaz" karbonhidratlardan  kaçının

Herhangi bir beyaz karbonhidrattan kaçının. Ekmek, pirinç, tahıl, patates, makarna, ve paneli kızartılmış gıdalar yasaktır. Fakat uzunluğu en az 20 dakika süren bir egzersiz çalışmasından 1,5 saat sonra yenilebilir.  Ama yine de beyaz bir şey yemezseniz daha güvenilir olacaktır.

2. Kural : aynı birkaç öğünden tekrar tekrar yiyin

En başarılı diyetçiler, hedefleri kas yapmak veya yağ kaybı olsun olmasın aynı birkaç öğünden tekrar tekrar yerler. Aşağıdaki şu üç grupların her birini birbiriyle değiştirip karıştırıp yiyin:

Proteinler:

Lezzetli olması için bir bütün yumurta ile yumurta beyazı
Tavuk göğsü ya da butu
Otla beslenen organik sığır eti
Domuz eti

Baklagiller:

Mercimek
Siyah fasulye
Pinto Fasulyesi

Sebzeler:

Ispanak
Kuşkonmaz
Bezelye
Karışık sebzeler
Üç ya da dört öğün seçin ve bunları tekrar edin. Hemen hemen tüm restoranlarda patates kızartması ya da patates yerine salata veya sebze yiyebilirsiniz. 
Bazı sporcular, yağ alımını önlemek için 6-8 öğün yerler. Bunun sakıncalı olduğunu düşünenler  günde 4 öğün yiyebilirler :
10:00 - kahvaltı
13:00 – öğle yemeği
17:00  - daha küçük ikinci öğle yemeği
17:30-19:00 - spor eğitimi
20:00 - akşam yemeği
00:00 - yatmadan önce bir kadeh şarap ve Discovery Channel

3. Kural : kalori içmeyin

Çok fazla su ve şekersiz buzlu çay, çay, sade soda, kahve ( krema olmadan), ya da diğer kalorisiz içecekler tüketin. Süt, normal gazlı içecekler veya meyve suyu içmeyin. 

4. Kural : Haftada 1 Gün Ara Verin

Gün olarak cumartesiyi tavsiye ederim. Benim cumartesi günleri istediğimi yeme iznim var ve bunu dondurma, Snickers, Hoşbeş yemekle değerlendiriyorum.  Siz de ne isterseniz yiyin.